Υλικά

2 φλιτζάνια νερό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 1/3 φλιτζάνια κουσκούς

1/3 φλιτζάνι σταφίδες

1/3 φλιτζάνι καρύδια

1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 καρότα, τριμμένα

100 γραμμάρια μαγειρεμένη  γαλοπούλα κομμένη σε φέτες

150 γραμμάρια ρόκα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το νερό και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι όταν αρχίζει ο βρασμός. Ύστερα ρίχνετε το κουσκούς και τις σταφίδες, καλύπτετε και αφήνετε για 5 λεπτά. Μεταφέρετε το κουσκούς και τις σταφίδες σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζετε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το χυμό λεμονιού, το 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το πιπέρι και προσθέτετε το λάδι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνετε τα καρότα, τα ψημένη καρύδι, τη γαλοπούλα, τη ρόκα και το υπόλοιπο αλάτι στο μπολ με το κουσκούς και τις σταφίδες και στο τέλος προσθέτετε και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε.

jenny.gr