Συστατικά
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες
  • φύλλα από ένα κλωνάρι βασιλικό
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 μεγάλες τορτίγιες

Για το σερβίρισμα

  • σπανάκι baby
Εκτέλεση
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του σπανακιού. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά για 10 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τα φύλλα βασιλικού και τα βάζουμε στο μπολ με το σπανάκι, μαζί  με το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας και με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε, ώστε να καλυφθούν τα ⅔ της επιφάνειας της καθεμιάς.
  • Τυλίγουμε προς τα μέσα τις δύο απέναντι άκρες και ρολάρουμε την κάθε τορτίγια από την κοντινή μας πλευρά προς τη μακρινή.
  • Τις βάζουμε στο ψυγείο με την ένωση προς τα κάτω και τις αφήνουμε έως ότου σφίξει η γέμιση για περίπου 15 λεπτά.
  • Κόβουμε τις τορτίγιες σε μικρές φέτες πάχους 2 εκ. Κάθε τορτίγια βγάζει τουλάχιστον 6-8 ρολάκια.
  • Σερβίρουμε με σπανάκι baby.

akispetretzikis.com