‘Ενα ακόμη σαββατοκύριακο και έχουμε ήδη μπει στο ανάλογο mood και σχεδιάζουμε ποιοι είναι οι ιδανικοί τρόποι για να το περάσουμε. Καλό φαγητό (όχι παχυντικό).

Γίνεται όμως κρασάκι χωρίς κάποιο συνοδευτικό; Σίγουρα όχι, γι’ αυτό παρακάτω σου έχουμε μία νοστιμότατη συνταγή για μπρουσκέτες, με την οποία θα γλείφεις τα δάχτυλα σου.

Peach and tomato bruschetta (με ροδάκινο και τομάτα)

2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 ροδάκινα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 του φλιτζανιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2κ.γ ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

 

Σε ένα τηγάνι σοτάρεις το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 με 5 λεπτά, χωρίς να καεί. Κόψε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες και άπλωσε επάνω το μείγμα με το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Βάλε το στο φούρνο σου να πάρουν λίγο χρώμα και μόλις είναι έτοιμο βγάλε το και τοποθέτησε το μείγμα με το ροδάκινο την ντομάτα, τα φύλλα βασιλικού και τα μπαχαρικά.

Τοποθέτησε όλες τις μπρουσκέτες σου σε μία πιατέλα, σέρβιρε στους φίλους σου και καλή σας απόλαυση!