Υλικά που θα χρειαστούμε

160 γρ. καταΐφι
75 γρ. βουτύρο λιωμένο

Lemon Curd

½ φλ. ψιλή λευκή ζάχαρη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμό από 1 λεμόνι
3 κρόκος αυγών
75 γρ. βούτυρο

Vanilla Custard

2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
2 κ.σ. corn flour
1 κ.σ. ζάχαρη
Τα σποράκια από 1 stick βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στο κανταΐφι και το ανοίγουμε καλά με τα χέρια μας, για να πάει παντού.

Παίρνουμε λίγο λίγο και το απλώνουμε σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος, ή σε μία φόρμα για τάρτες.

Ψήνουμε για 12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε ειδική σχάρα.

Γεμίζουμε τη βάση με την κρύα custard και στη συνέχεια με την κρέμα λεμονιού.

Γαρνίρουμε με φρέσκα raspberries και σερβίρουμε αμέσως.

Για την κρέμα λεμονιού

Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τους κρόκους αυγών και το τοποθετούμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί).

Ανακατεύουμε διαρκώς για 10-15 λεπτά, μέχρι να παστεριωθούν τα αυγά και το μείγμα μας να πάρει μία αρκετά πυκνή υφή.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Μόλις κρυώσει, καλύπτουμε με μεμβράνη. Θα πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για την vanilla custard

Σε ένα πυρίμαχο μπολ, βάζουμε τα χτυπημένα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και το τοποθετούμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί).

Ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να αποκτήσει μία πυκνή υφή και στη συνέχεια την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

limeandlife.com