ΥΛΙΚΑ

  • 2 στήθη κοτόπουλο, ανοιγμένα για ρολό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι cayenne

Για τη γέμιση φέτας:

  • 200 γρ φέτα
  • 1/8 κγ πιπέρι
  • 1/8 κγ ρίγανη
  • 3 κγ ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα κάσιους καβουρδισμένα και θρυμματισμένα
  • 9 – 10 λιαστές ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • νερό

Για την κρέμα γιαουρτιού:

  • 150 γρ γιαούρτι
  • 35 γρ φέτα τριμμένη
  • 1 πρέζα πιπέρι cayenne
  • 1 κγ ελαιόλαδο

Για γαρνίρισμα:

  • θρυμματισμένα κάσιους
  • φέτες ντομάτας
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Απλώνω τα στήθη του κοτόπουλου ενωμένα πάνω σε μεμβράνη.
  2. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, πιπέρι cayenne.
  3.  Αναμιγνύω τη φέτα με το πιπέρι, τη ρίγανη το ελαιόλαδο και τα απλώνω πάνω στα στήθη.
  4. Πασπαλίζω με θρυμματισμένα κάσιους και τοποθετώ τις λιαστές ντομάτες.
  5. Τυλίγω τα στήθη σε ρολό με τη βοήθεια της μεμβράνης. Την αφαιρώ και με σπάγκο δένω σφιχτά το κοτόπουλο ανά διαστήματα.
  6. Το βάζω στο ταψί, το πασπαλίζω εξωτερικά με αλάτι, πιπέρι, 2 ΚΣ ελαιόλαδο και νερό.
  7. Μπαίνει στο φούρνο στους 200*C για  λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτω νερό.
  8. Βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ τους σπάγκους και απλώνω πάνω του τη σάλτσα γιαουρτιού που έχω φτιάξει αναμιγνύοντας 150 γρ γιαουρτιού, 35 γρ φέτας, πιπέρι cayenne και 1 κγ ελαιόλαδο.
  9. Πασπαλίζω λίγα θρυμματισμένα κάσιους και απλώνω φέτες ντομάτας με ρίγανη.
  10. Ξαναβάζω στο φούρνο στους 200*C στον αέρα για 10 λεπτά.
    paxxi.gr