Συστατικά

Για τις μπριζόλες

  • 2 χοντρές xοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο κόντρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. τυρί μπρι (brie)
  • 4 φέτες προσούτο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τις πατάτες

  • 3 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 10 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Για τις μπριζόλες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C στον αέρα.
  • Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού χαράζουμε οριζόντια τις μπριζόλες στην μεριά του λίπους και δημιουργούμε από μία “τσέπη”.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις τσέπες αυτές και στην συνέχεια γεμίζουμε με το μισό τυρί σε χοντρές φέτες και το μισό προσούτο σε κάθε μπριζόλα.
  • Τοποθετούμε ενα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τις μπριζόλες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.

Για τις πατάτες

  • Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και όσο ακόμα είναι ζεστές τις σπάμε με ένα πιρούνι ελαφρά. Θέλουμε να έχουμε μεγάλα κομμάτια οπότε δεν τις σπάμε πολύ.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε στις πατάτες, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τις μπριζόλες.

akispetretzikis.com