Συστατικά
  • 2 χοιρινά κότσια με το δέρμα (3 κιλά)
  • 2  κ.σ. κοφτές νοστιμιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • δεντρολίβανο
  • θυμάρι
  • 4 σκ. σκόρδο
  • πιπέρι
  • νερό

Για τη σάλτσα

  • 300 γρ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 ½ κ.σ. μουστάρδα

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • 1 κ.γ. νοστιμιά
  • δυόσμο
Εκτέλεση

Για τα κότσια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε το κάθε χοιρινό κότσι πάνω σε μία λαδόκολλα. Προσθέτουμε τη νοστιμιά, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, πιπέρι και μαρινάρουμε.
  • Συγκεντρώνουμε όλα τα μυρωδικά κάτω από το κάθε κότσι. Κλείνουμε τις λαδόκολλες, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε το κρέας στο ταψί πάνω σε μία σχάρα.
  • Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για 4 ώρες. Κάθε ώρα προσθέτουμε νερό στο ταψί.
  • Ξετυλίγουμε το κρέας και το αφήνουμε να ψηθεί για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μπολ με μαγιονέζα προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Για τις πατάτες

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τις πατάτες χοντροκομμένες, το θυμάρι, τη νοστιμιά και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα οι πατάτες.
  • Όταν είναι έτοιμες τις μαρινάρουμε με λίγη σάλτσα μαγονέζας και προσθέτουμε δυόσμο.

Για το σερβίρισμα

  • Τρυπάμε  τις λαδόκολλες για να φύγουν όλα τα λιπαρά από το κρέας. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και τις πατάτες.

akispetretzikis.com