Συστατικά
  • 500 γρ. άγρια ραδίκια
  • 400 γρ. παντζάρια βρασμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε με μπόλικο νερό τα άγρια ραδίκια.
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και τα άγρια ραδίκια. Όταν πάρει μια βράση και ανέβει στην επιφάνεια τα γυρίζουμε με την βοήθεια μιας πιρούνας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για άλλη μια φορά και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με νερό.
  • Κόβουμε τα παντζάρια σε λεπτές φέτες πάχους 1εκ.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο σερβίρουμε τα άγρια ραδίκια με τα παντζάρια.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι μπαλσάμικο και ανακατεύουμε.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με το κύμινο, και σερβίρουμε.
Tip
Αν θέλουμε σοτάρουμε λίγο τους σπόρους κύμινο σε ένα τηγανάκι για να έχουν περισσότερο άρωμα!