Συστατικά
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα με απαλή γεύση
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.γ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με νερό. Για να αποφύγουμε να σπάσουν τα αυγά κατά τη διάρκεια του βρασμού, προσθέτουμε ξίδι στο νερό.
  • Από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός αφήνουμε 12 λεπτά.
  • Βγάζουμε τα αυγά από τη φωτιά και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 15 λεπτά.
  • Όταν τα αυγά κρυώσουν τα καθαρίζουμε από τα τσόφλια. Τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Καλό θα είναι να βουτάμε κάθε φορά το μαχαίρι μας σε νερό πριν κόψουμε το κάθε αυγό ώστε να είναι καθαρό το κόψιμο και να μην φαίνεται κρόκος πάνω στο ασπράδι.
  • Αφαιρούμε τους κρόκους, τους περνάμε από σίτα ώστε να πάρουμε ένα πολύ λεπτοτριμμένο και αφράτο “πουρέ” και τον κρατάμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα αυγά με το μείγμα.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και πάπρικα γλυκιά.

akispetretzikis.com