Υλικά

  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας κανελογαρίφαλα
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σοδά

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη ανακατεύετε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη σόδα την οποία έχετε διαλύσει μέσα στο κονιάκ, το νερό, το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.

  2. Ανακατεύετε το αλεύρι με τα κανελογαρίφαλα και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε πολύ καλά και αδείαζετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί ή τετράγωνη φόρμα και πασπαλίζετε προαιρετικά με καρύδια.

  3. Ψήνετε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου μία ώρα.