Συστατικά
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • χυμό από 1 λάιμ
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1-2 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • φέτες λάιμ
  • άνηθο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις γλυκοπατάτες στη μέση οριζόντια.
  • Τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και θυμάρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες αφαιρούμε με ένα κουτάλι λίγη από τη σάρκα της κάθε γλυκοπατάτας και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ, άνηθο, μέλι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τη γέμιση στις γλυκοπατάτες και προσθέτουμε από πάνω τυρί κρέμα και σολομό.
  • Μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής, πάνω σε σαλάτα ρόκας, προσθέτουμε φέτες λάιμ, άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com