Συστατικά
4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 εκατοστά τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
200 γρ. ζωμό ψαριού ή λαχανικών
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
4 κ.σ. χυμό λάιμ
200 γρ. γάλα καρύδας
1 κιλό μύδια πλυμένα
1 μάτσο κόλιανδρο
πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, τη μαύρη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ και το γάλα καρύδας.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά για να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  • Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
  • Σερβίρουμε σε μπολ με το ζουμάκι τους, με μπόλικο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και με πατάτες τηγανητές.
Tip
Το γάλα καρύδας μην το μπερδεύετε με την κρέμα καρύδας!
akispetretzikis.com