4 φλ. αλεύρι 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο, σε σκόνη

1 κ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη

1/2 φλ. καρύδια, χοντροκομμένα

1 φλ. σταφίδες ξανθές

1 φλ. ταχίνι

1 φλ. χυμό πορτοκαλιού

1 κ. σούπας χυμό λεμονιού

1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 φλ. μέλι

Ζάχαρη άχνη

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, με την κανέλα, τη σόδα και το γαρίφαλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια. Στο μπλέντερ το ταχίνι, τη ζάχαρη και το μέλι. Ενώνουμε το μίγμα με το ταχίνι μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Αλείφουμε το ταψί με λάδι και αλεύρι και απλώνουμε το μίγμα. Ψήνουμε την ταχινόπιτα για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει.

jenny.gr