Για την ζύμη της μηλόπιτας θα χρειαστείτε:

  • 5 φλυτζάνια του τσαγιού ‏Φαρίνα
  • 1½ φλυτζάνι του τσαγιού ‏Ταχίνι
  • 1½ φλυτζάνι του τσαγιού χλιαρό ‏Νερό
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού ‏Μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ‏Ζάχαρη

Για την γέμιση θα χρειαστείτε:

  • 1½ κιλό ‏Μήλα κόκκινα
  • 9 κουταλιές της σούπας ‏Ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ‏Φρυγανιά
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ‏Μέλι
  • 1 κουτάλι της σούπας ‏Κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζετε ταχίνι και το χτυπάτε με το σύρμα, προσθέτετε λίγο λίγο το νερό, το αλεύρι, το baking powder , την ζάχαρη και τα ζυμώνετε.
  2. Θέλετε η ζύμη να είναι κάπως σφικτή, την τυλίγετε με μεμβράνη και την σκεπάζετε, την αφήνετε να ξεκουραστεί για 25 λεπτά.
  3. Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια ή τα τρίβετε στον τρίφτη.
  4. Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το μέλι, την ζάχαρη, την κανέλα, την φρυγανιά και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενωθούν.
  5. Παίρνετε την ζύμη , την χωρίζετε σε 3 μέρη και ανοίγετε φύλλο με τον πλάστη.
  6. Το κόβετε σε λωρίδες περίπου 10 πόντους και βάζετε την γέμιση, το τυλίγετε σε ρολό, το στρίβετε σαν σαλιγκάρι και το βάζετε σε λαδωμένο ταψί.
  7. Συνεχίζετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  8. Χαράζετε πολύ ελαφριά τα κομμάτια και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά.
  9. Αφού ψηθεί και κρυώσει την πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη.

chefoulis -foodmaniacs.gr