Συστατικά
  • 250 γρ. πένες
  • 400 γρ. φιλέτο σολομού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 40 γρ. βότκα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό.
  • Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κυβάκια 1-2 εκ.
  • Ρίχνουμε στον σολομό το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και φροντίζουμε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια.
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (περίπου 1-2 λεπτά) και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι.
  • Σβήνουμε με βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.
  • Τέλος, προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, το ξύσμα από τα λάιμ, τον χυμό από το λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com