Υλικά

250γρ. ρύζι Basmati

6 μανιτάρια φρέσκα

2 κουτ.γλ. βούτυρο

6 μανιτάρια φρέσκα

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο στο τρίφτη

1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ κουτ.γλ. μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και όταν λιώσει ρίχνουμε τα μανιτάρια. Έπειτα, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι. Αφού τα μανιτάρια έχουν απορροφήσει τα υγρά τους προσθέτουμε το ρύζι και το ανάλογο νερό που χρειάζεται. Συνήθως στα 250γρ ρύζι βάζουμε δύο ποτήρια νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά.