Συστατικά
  • 160 γρ. μπισκότα βρόμης
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 1 ½  κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • φράουλες
  • δυόσμο
  • 170 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 90 γρ. κουβερτούρα λευκή λιωμένη
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα σε θήκες για muffins. Τα ζεσταίνουμε στον φούρνο για 6-8 λεπτά.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνουμε να βράσει.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μικρά κομμάτια, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και την καυτή κρέμα γάλακτος. Περιμένουμε για 20 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη, μεταφέρουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε 6-12 ώρες για να κρυώσει.
  • Όταν είναι έτοιμη τη ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για να αφρατέψει και τη μεταφέρουμε σε ένα κορνέ.
  • Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο. Τα πιέζουμε αμέσως με τα χέρια μας για να πάρουν το σχήμα της φόρμας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε τη μους σοκολάτας στα μισά μπισκότα. Βάζουμε λίγη από τη μους στα υπόλοιπα μπισκότα και τα ενώνουμε μεταξύ τους. Απλώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνειά τους με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος. Ρίχνουμε λευκή κουβερτούρα λιωμένη και αφήνουμε τους εργολάβους να κρυώσουν.
  • Εναλλακτικά, προσθέτουμε μους σοκολάτας στα μπισκότα, φράουλες κομμένες σε κομμάτια, φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com