Συστατικά

Για τα ζυμαρικά

  • 400 γρ. σπαγγέτι από δίκοκκο σιτάρι
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για την πέστο

  • 125 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 130 γρ. κάσιους ή κουκουνάρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Για τα ζυμαρικά

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε αλάτι και τα μακαρόνια.
  • Βράζουμε για 8 λεπτά και τα σουρώνουμε. Κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.

Για την πέστο

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ελαιόλαδο, τα σκόρδα, πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να λιώσουν τα σκόρδα.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Με μία μαρίζ, παίρνουμε το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα και χτυπάμε ξανά. Πρέπει να διαλυθεί τελείως ο βασιλικός.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κάσιους και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν.
  • Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε 3-4 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα τα καυτά μακαρόνια.
  • Τα ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα και προσθέτουμε 1 κουτάλα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
  • Σερβίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού και λίγο ελαιόλαδο.