Για τα μάφινς 100 θερμίδων θα χρειαστείτε

  • 65 γρ. ‏σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος με γεύση βανίλια
  • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζ. ‏αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/2 φλιτζ. ‏βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 φλιτζ. ‏μαρμελάδα μήλου χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. ‏σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C. Παίρνετε μια φόρμα για μάφινς (8 θέσεων) και την λαδώνετε ελαφρά ώστε να μη σας κολλήσουν τα μάφινς. Μπορείτε και να τη βουτυρώσετε άλλα με πολλή προσοχή μιας και δε θέλουμε να ποτίσει με βούτυρο το μάφιν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε την πρωτεΐνη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Κατόπιν προσθέστε το βούτυρο και τη μαρμελάδα μήλου και ανακατέψτε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέστε τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας και αναμείξτε τα μέσα στο μείγμα σας.
  3. Χωρίστε το μείγμα σας ομοιόμορφα στις 8 θέσεις για μάφιν και ψήστε για περίπου 15 λεπτά. Καλό θα ήταν στο 10λεπτο να ελέγξετε τα μάφινς μήπως και θέλουν λιγότερο από 15 λεπτά. Αφού είναι έτοιμα, τα αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσουν και ύστερα μπορείτε να τα απολαύσετε!

foodmaniacs.grt-hebigmansworld.com