• Υλικά
  • χοιρινά παϊδάκια πλάτης περίπου 1 kg σε μονοκόμματο κομμάτι.

Για τη μαρινάδα:

  • 1 μεγάλο κουτί μπύρα
  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα

Για το μείγμα μπαχαρικών cajun:

  • 4 κουταλάκια πάπρικα
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη (έβαλα 1 σκελίδα στην πρέσσα σκόρδου)
  • 1 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη (έβαλα 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο καλά στο μπλέντερ)
  • 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι αλεσμένο
  • 1 κουταλάκι άσπρο πιπέρι αλεσμένο
  • 1 κουταλάκι μάυρο πιπέρι αλεσμένο
  • 1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι

Για τη Jack Daniel’s glaze:

  • 10 ml λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 8ml ουίσκι Jack Daniel’s (έβαλα 1 κουταλιά της σούπας)
  • 60 ml μηλόξιδο
  • 30 ml soy sauce
  • 60 ml ζωμό βοδινού
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε 1 πυρέξ μαζί με τη μαρινάδα για μισή ώρα στο ψυγείο.
  2. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120oC με αέρα και ετοιμάζουμε το μείγμα των μπαχαρικών.
  3. Αφού περάσει η μισή ώρα, πετάμε τη μαρινάδα και αλοίφουμε το κρέας με το μείγμα των μπαχαρικών cajun από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια γάστρα μαζί με 1 μεγάλο ποτήρι νερό, κλείνοντάς την καλά. Αφήνουμε να ψηθεί για 3 ώρες.
  4. Σε αυτό το διάστημα, ετοιμάζουμε την Jack Daniel’s glaze: σε μικρή κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το ουίσκι, τη soy sauce, το μηλόξιδο, το ζωμό κρέατος και το πιπέρι καγιέν. Σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μειωθούν τα υγρά της σάλτσας περίπου στο μισό (20-25 λεπτά). Προσθέτουμε και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έχει η σάλτσα μια παχύρρευστη υφή.
  5. Μόλις το κρέας έχει ψηθεί και ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές (εάν χρειαστεί, το γυρίζουμε λίγο), το αφαιρούμε από τη γάστρα να στραγγίξει και το αλείφουμε με τα χέρια μας με λίγο λάδι.
  6. Ζεσταίνουμε 1 τηγάνι γκριλιέρα και γυρίζουμε από όλες τις πλευρές το κρέας να κάνει γραμμές από το τηγάνι (2-3 λεπτά μόνο).
  7. Τέλος, μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψάκι ή πυρέξ και το περιχύνουμε με αρκετή Jack Daniel’s glaze (όχι όλη) και αφήνουμε για 10-15 λεπτά στο grill του φούρνου.
  8. Σερβίρουμε σε πιατέλα με επιπλέον Jack Daniel’s glaze και χωριστά σε 1 μπολάκι για όποιον θελήσει περισσότερη!