Συστατικά

Για τη σάλτσα

  • 1 κόκκινο μήλο
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. νερό

Για τη σαλάτα

  • 500 γρ. φράουλες
  • 1 μπανάνα
  • 120 γρ. μύρτιλα
  • 100 γρ. μαύρα μούρα
  • 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • 800 γρ. κεφίρ
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο
Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

  • Ξεφλουδίζουμε το μήλο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και στη συνέχεια σε κυβάκια.
  • Ξεφλουδίζουμε 2 μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ.
  • Προσθέτουμε τα μήλα και τις μπανάνες σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι.
  • Βάζουμε το μέλι, το εκχύλισμα, το νερό και σιγοβράζουμε 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το μήλο.
  • Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Αν δεν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο.

Για τη σαλάτα

  • Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες, τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες και τη βάζουμε μαζί με τις φράουλες. Προσθέτουμε τα μύρτιλα, τα μαύρα μούρα και την κανέλα.
  • Περιχύνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε στα μπολ το κεφίρ.
  • Μοιράζουμε τη φρουτοσαλάτα και πασπαλίζουμε με τον λιναρόσπορο.
Tip
H σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
akispetretzikis.com