Συστατικά
  • 600 γρ. ρύζι καστανό με ρεβίθια, σταφίδες και αρακά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες Νο1
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ πράσο
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • ½ πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 κολοκύθι
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι με μέλι
  • 80 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκο κόλιανδρο
  • φρέσκο κρεμμύδι
Εκτέλεση
  • Προσθέτουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Ρίχνουμε αλάτι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά.
  • Στις καθαρισμένες γαρίδες ρίχνουμε ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, ανακατεύουμε και τις ψήνουμε στο τηγάνι για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Με ένα μαχαίρι, κόβουμε το πράσινο μέρος του πράσου σε ροδέλες και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη, την πορτοκαλί πιπεριά χοντροκομμένη, το κολοκύθι χοντροκομμένο, τριμμένο τζίντζερ και το σκόρδο χοντροκομμένο.
  • Σβήνουμε με βαλσάμικο ξίδι με μέλι και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας.
  • Σουρώνουμε το ρύζι, το μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και προσθέτουμε τις γαρίδες, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

akispetretzikis.com