Συστατικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (2 κ.σ. + 1 κ.σ .)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 250 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 400 γρ. νερό
  • 250 γρ. κους κους
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. φουντούκια
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 5 κλ. σχοινόπρασο
Εκτέλεση
  • Βάζουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τρίβουμε το τζίντζερ.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά μας και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας ανακατεύοντας που και που με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι και σιγοβράζουμε αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 4-5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,  προσθέτουμε την 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κους κους, το αλάτι και  το πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αφού περάσουν τα 15 λεπτά ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το κους κους να αφρατέψει.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο και τα φουντούκια.
  • Τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε το κους κους, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com