Συστατικά
  • μπουκέτα από 2 μέτρια κουνουπίδια
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί (όχι φέτα)
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κάρι

Για τη γέμιση

  • 1 κονσέρβα κονκασέ τομάτας (με ολόκληρα κομμάτια)
  • λίγα φύλλα βασιλικού και θυμαριού
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • λίγες σταγόνες worcestershire sauce (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. βρώμη χωρίς γλουτένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα προαιρετικά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
  • 100 γρ. τοματίνια
  • ρόκα
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να μοιάζει το κουνουπίδι με κόκκους ρυζιού. Αν το πολυμηχάνημα μας δεν είναι πολύ μεγάλο βάζουμε τα μπουκετάκια  σε δόσεις.
  • Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και αφήνουμε για 4-5 λεπτά να βράσει.
  • Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι με τουλουπάνι και πιέζουμε με τα χέρια μας το τουλουπάνι ώστε να στραγγίξουμε εντελώς τα υγρά του.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό πλέον κουνουπίδι, το αυγό, το κατσικίσιο τυρί σε κομμάτια, τη ρίγανη, το αλάτι και το κάρυ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και σχηματίζουμε μία στρογγυλή βάση πίτσας 25 εκ. πιέζοντας με τα χέρια μας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τσέρκι σαν οδηγό στο άνοιγμα της ζύμης για καλύτερο αποτέλεσμα). Αφήνουμε, αν θέλουμε, μεγαλύτερο πάχος στην άκρη του ζυμαριού για επιπλέον κρούστα.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μόνο του το ζυμάρι μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο το ταψί και αρχίζουμε να στήνουμε την πίτσα μας με γέμιση της αρεσκείας μας.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κονκασέ τομάτας και με ένα πιρούνι «σπάμε» τα μεγάλα κομμάτια. Καλό είναι να αφήσουμε κάποια γιατί είναι ωραίο όταν τρώμε την πίτσα μας να αισθανόμαστε λίγο την τομάτα.
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας. Εαν δεν έχουμε φρέσκα μπορούμε να βάλουμε και αποξηραμένα.
  • Προσθέτουμε μέσα στο μπολ τα μυρωδικά, την κέτσαπ, τη βρώμη, αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα worcesterhire και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και την παρμεζάνα προαιρετικά.
  • Αλείφουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της βάσης με ένα κουτάλι.
  • Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί και τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια και τα απλώνουμε πάνω από την βάση της πίτσας.
  • Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και σερβίρουμε στη πίτσα μαζί με τη ρόκα.