Συστατικά

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 800 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 2 κρόκους

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια ή 1 μεγάλο, χοντροκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα στη μέση και σε ροδέλες
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας ελιά
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 7 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσια
  • 330 ml μαύρη μπύρα
  • 1 κύβο μοσχάρι ή κοτόπουλο
  • 1 φύλλο δάφνης

Για την πίτα

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό, για άλειμμα