Συστατικά
  • 280 γρ. ολόκληρα κεράσια
  • 600 γρ. χυμό κεράσι
  • 80 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 185 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 80 γρ. βούτυρο καρύδας
  • 1 αυγό + 3-4 κ.σ. νερό για άλειμμα
  • 1 αυγό μεσαίο
  • 270 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
  • 150 γρ. μέλι
  • 75 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 20 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 3 αυγά

Για το σερβίρισμα

  • 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε τον χυμό κεράσι και 250 γρ. κεράσια. Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε 2 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια και το βούτυρο καρύδας, λιωμένο.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 1 αυγό με 3-4 κ.σ. νερό και το βάζουμε στο μπολ με τα αλεύρια και το βούτυρο.
  • Παίρνουμε ένα ταψί 30×25 εκ. και απλώνουμε μια λαδόκολλα ώστε να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα του.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και αλείφουμε με το ένα αυγό.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη 10 λεπτά να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο αμύγδαλο, το μέλι, το γάλα, το ινδοκάρυδο, το εκχύλισμα βανίλιας και τα 3 αυγά.
  • Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το παντεσπάνι που έχουμε ήδη φτιάξει.
  • Ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Σερβίρουμε με 30 γρ. κεράσια και το φιλέ αμυγδάλου.