ΥΛΙΚΑ
- 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 170 γρ στραγγιστό γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 ml ελαιόλαδο
- 20 γρ (3ΚΣ) κεφαλοτύρι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
- 70 γρ πράσινες ελιές, κομμένες σε ροδέλες
- 150 γρ φέτα σε κυβάκια
- 300 γρ ζαμπόν σε κυβάκια ή τετράγωνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι να ενωθούν.
- Προσθέτω το γάλα, το ελαιόλαδο και το κεφαλότυρι ανακατεύοντας.
- Αφού αναμείξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα.
- Τέλος βάζω τις ελιές, τη φέτα και το ζαμπόν και ανακατεύω.
- Αφού βουτυρώσω μια φόρμα 23 εκ με τρύπα στη μέση, προσθέτω το μείγμα, ισιώνοντας την επιφάνεια του.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου (ελέγχω με το μαχαίρι στη μέση όπως στα κέικ να βγει καθαρό). Μετά την 1 ώρα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
- Βγάζω από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο, ξεφορμάρω σε πιατέλα.
paxxi.gr