Για το cheeseburger θα χρειαστείτε:

  • 220 γρ. ‏κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κ.σ. ‏γαλέτα
  • 1 κ.σ. ‏γάλα
  • ‏αλάτι, πιπέρι
  • 1 ‏αυγό
  • 1 ‏τυρί τσένταρ σε φέτα
  • 2 φύλλα ‏μαρούλι
  • 1 φέτα ‏ντομάτα
  • 2 κ.σ. ‏μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. ‏μουστάρδα
  • 2 φέτες ‏ψωμί για burger

Εκτέλεση

  1. Βάζετε όλα τα συστατικά για το μπιφτέκι σε ένα μπολ κι ανακατεύετε καλά.
  2. Σχηματίζετε τα μπιφτέκια σας στο επιθυμητό μέγεθος και κάνετε μια τρύπα στη μέση  για το αυγό.
  3. Βάζετε το αυγό στην εσοχή που φτιάξατε και ψήνετε σε τηγάνι που καίει σε μέτρια φωτιά.
  4. Μόλις μαγειρευτεί γυρίστε από την άλλη, καλύψτε με καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Προσθέστε το cheddar πάνω στο μπιφτέκι και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει.
  5. Μεταφέρετε το μπιφτέκι σε ψωμί και προσθέτετε τη μουστάρδα,τη μαγιονέζα, το μαρούλι και την ντομάτα.
  • Συνοδεύετε με πατάτες ή την αγαπημένη σας σαλάτα.
  • Αν θέλετε φτιάξτε τον κιμά αποβραδίς και αφήστε τον στο ψυγείο ώστε να δέσουν καλύτερα οι γεύσεις.
  • foodmaniacs.gr –  tastemade