Θα χρειαστείτε:

  • 2 φλ. ‏βρώμη
  • ½ φλ. ‏κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. ‏baking powder
  • 1 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. ‏αλάτι
  • 1/4 του φλ. ‏φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη
  • 1/3 του φλ. ‏καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ‏εκχύλισμα βανίλια
  • ½ φλ. ‏άγλυκο γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. ‏λευκό ξύδι
  • 2 ‏μεγάλες μπανάνες
  • ½ φλ – 1 φλ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C και αλείφετε με λιπαρή ουσία ένα ταψί για μάφιν 12αρι. Αν θέλετε προσθέτετε και τα ειδικά φορμάκια για μάφιν.
  2. Βάζετε στο μπλέντερ σας την βρώμη και θρυμματίζετε την βρώμη μέχρι η σύσταση να μοιάζει με αλεύρι.
  3. Προσθέστε το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το φυστικοβούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την βανίλια, το γάλα αμυγδάλου, το ξύδι και τις μπανάνες.
  4. Αναδεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα και έπειτα προσθέτετε τη σοκολάτα σε σταγόνες , ανακατεύοντας να πάει παντού.
  5. Βάζετε περίπου 50 γρ. (1/4 του φλ.) από το μείγμα σε κάθε θήκη για μάφιν.
  6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά κι έπειτα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 175°C και ψήστε για 3-5 λεπτά.
  7. Σερβίρονται ζεστά. Αποθηκεύετε όσα μείνουν σε θερμοκρασία δωματίου σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
  8. Αν θέλετε ζεσταίνετε στα μικροκύμματα.

foodmaniacs.gr – showmetheyummy