Μακαρόνια

  • 230 γραμμάρια ‏Μακαρόνια σε σχήμα κοράλι ή κοφτό
  • 2 κούπες ‏Τυρί cheddar τριμμένο
  • 1/2 κούπα ‏Τυρί παρμεζάνας τριμμένο
  • 3 κούπες ‏Γάλα
  • 1/4 της κούπας ‏Βούτυρο
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσείς
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏Βούτυρο
  • 1/2 κούπα ‏Ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • Μία πρέζα ‏Πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράστε τα μακαρόνια εως ότου είναι al dente και σουρώστε τα.
  2. Σ’ένα άλλο σκεύος λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το αλεύρι κι ανακατεύετε συνεχώς. Βάζετε το γάλα λίγο λίγο κι ανακατεύετε ανά κουταλιά.
  3. Προσθέτετε τα τυριά και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να δέσει η μπεσαμέλ.
  4. Σ’ένα πυρίμαχο σκεύος βάζετε τα βρασμένα μακαρόνια κι από πάνω ρίχνετε τη μπεσαμέλ .
  5. Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη τριμμένη ψίχα ψωμιού και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει.
  6. Το απλώνετε πάνω απ τα mac and cheese και βάζετε πάπρικα.
  7. Ψήνετε στους 175 C για 30 λεπτά.

foodmaniacs.gr – allrecipes.com