Για τα κρακεράκια τυριού θα χρειαστείτε

  • 225 γρ. ‏τριμμένο τσένταρ
  • 4 κ.σ. ‏ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 φλιτζ. ‏αλεύρι
  • 2 κ.σ. ‏παγωμένο νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε καλά με ένα μίξερ το τυρί , το βούτυρο και το αλάτι.
  3. Όταν αναμειχθούν προσθέστε το αλεύρι και το παγωμένο νερό (1 κουταλιά κάθε φορά για το νερό).
  4. Ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δείτε τη ζύμη σας και αν είναι πολύ στεγνή προσθέστε λίγο παγωμένο νερό.
  5. Χωρίστε τη ζύμη στα 2 και πλάστε 2 στρογγυλά κομμάτια. Καλύψτε τα με λαδόκολλα και τοποθετήστε τα στο ψυγείου για 30 λεπτά
  6. Κατόπιν βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε την ώστε να σχηματίσει η κάθε μία ένα μεγάλο δίσκο με πάχος 1/2 εκατοστό.
  7. Κατόπιν κόψτε με τη βοήθεια ενός χάρακα (μπορείτε και με το μάτι σας ή με κάποιο άλλο σκεύος που σας βολεύει) κάθε ζύμη σε μικρά τετραγωνάκια 2,5×2,5 εκατοστών φροντίζοντας να κάνετε μια μικρή τρυπούλα στο κέντρο κάθε κομματιού που θα το βοηθήσει στο ψήσιμο.
  8. Τοποθετήστε κάθε κομματάκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε τα στο φούρνο για 13 λεπτά. Μετά τα απολαμβάνετε!

foodmaniacs.gr