Συστατικά
  • 500 γρ. γλυκοπατάτες
  • 300 γρ. καρότα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 100 γρ. γάλα καρύδας

Για το σερβίρισμα

  • γάλα καρύδας
  • εστραγκόν
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ.
  • Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία λεία σούπα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
  • Σερβίρουμε με έξτρα γάλα καρύδας και εστραγκόν.

akispetretzikis.com