Συστατικά
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ( + έξτρα για πασπάλισμα)
  • 225 γρ. κουβερτούρα
  • 25 γρ. marshmallows
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 340 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ. γάλα σόγιας

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20×25 εκ.
  • Αλείφουμε με μαργαρίνη τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε με τη μαργαρίνη, τα marsmallows και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μεταλλικό μπολ πάνω σε ένα μπεν μαρί.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα λείο παχύρρευστο μείγμα και να έχουν διαλυθεί τελείως τα marshmallows και να μην έχουμε κομματάκια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και ομογενοποιούμε τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και με τη βοήθεια της σπάτουλας απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 30-40 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.

akispetretzikis.com