Για τα κανελόνια θα χρειαστείτε:

  • ‏ελαιόλαδο για το άλειμμα του τηγανιού
  • 1 ‏κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ‏σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ολόκληρη ‏σκελίδα σκόρδο
  • 1 ‏στήθος κοτόπουλο μαγειρεμένο και μαδημένο
  • ‏αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. ‏σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 3 κονσέρβες ‏καλαμπόκι
  • ‏φύλλα βασιλικού
  • 2 φλ. ‏γάλα
  • 1 κ.σ. ‏βούτυρο
  • 3 κ.σ. ‏αλεύρι ολικής άλεσης
  • ‏μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. ‏μοτσαρέλα σε φέτες
  • 200 γρ. ‏φέτες λαζάνια μαγειρεμένες
  • 1/2 φλ. (125 γρ.) ‏τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Αλείφετε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και το βάζετε να ζεσταθεί σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι και την σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύετε καλά.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την 1 κονσέρβα καλαμπόκι και τον βασιλικό. Ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα και να πάρει μια βράση.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά κι αφήστε στην άκρη.
  6. Σε ένα μπλέντερ βάζετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι και 1 σκελίδα σκόρδο.
  7. Αναδεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και έπειτα περνάτε το μείγμα από σίτα μέσα σε μια κατσαρόλα.
  8. Έπειτα βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύετε συνεχώς.
  9. Μόλις το μείγμα γίνει λείο αποσύρετε από την φωτιά και πασπαλίστε με αλάτι και μοσχοκάρυδο.
  10. Απλώνετε 1 φύλλο λαζάνια. Πάνω του βάζετε 1 φέτα τυρί και λίγο από το μείγμα κοτόπουλου. Τυλίγετε σε έναν κύλινδρο και τον τοποθετείτε στο ταψί που θα ψήσετε.
  11. Μόλις τελειώσετε τοποθετείτε πάνω από τα κανελόνια τις υπόλοιπες φέτες τυρί, συνεχίζετε με τις σάλτσα καλαμποκιού και την παρμεζάνα.
  12. Ψήνετε για 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.

foodmaniacs.gr-tastemade