Για τη βάση θα χρειαστείτε:

  • 1 πακέτο κομμένα ‏Μπισκότα Μιράντα
  • 1 πακέτο κομμένα ‏Μπισκότα πτι μπερ
  • 3 τεμ τριμμένα ‏Μήλα
  • Φουντούκια 120 γρ τριμμένα ‏Φουντούκια
  • 2 κουταλιές σούπας ‏Τρούφα σοκολάτας

Για την κρέμα θα χρειαστείτε:

  • 2 ποτήρια ‏Γάλα
  • 80 γρ ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές σούπας κοφτές ‏Κακάο
  • 1 ποτήρι ‏Ζάχαρη
  • 1 τεμ ‏Βανίλια
  • 2 τεμ ‏Αυγά
  • ‏Σαντιγί προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα μήλα και τα καθαρίζετε , τα τρίβετε σε τρίφτη στην χοντρή πλευρά και τα βάζετε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτετε τα κομμένα μπισκότα,τα φουντουκιά και την τρούφα, τα ζυμώνετε όλα μαζί, τα πλάθετε σε μπαλάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 5 λεπτά μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα σοκολάτας.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το αλεύρι,το κακάο,την ζάχαρη, τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και προσθέτετε την βανίλια και τα αυγά ένα- ένα χτυπώντας με το σύρμα για 2 λεπτά.
  4. Κατεβάζετε από την φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει η σοκολάτα.
  5. Τοποθετείτε τις μπάλες μήλου σε μια πιατέλα ή μπολ και περιχύνετε με την κρέμα σοκολάτας.
  6. Βάζετε στο ψυγείο για 1 – 2  ώρες μέχρι να κρυώσει καλά, γαρνίρετε με σαντιγί (προαιρετικά) και το απολαμβάνετε.

foodmaniacs.gr-chefoulis