Υλικά

  • 6 λωρίδες μαγειρεμένο μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 3-4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 900γρ πατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 340ml περίπου γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι αλάτι kosher
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • topping της επιλογής μας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε μπέικον, 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, πατάτες και κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 3 ώρες περίπου μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές.
  2. Μόλις η σούπα έχει μαγειρευτεί και είναι έτοιμη για σερβίρισμα τότε μαγειρεύουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι μέχρι να συνδυαστεί πλήρως και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει μαλακό. Ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να γίνει λεπτό το μείγμα μας.
  4. Αμέσως ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τυρί cheddar (προαιρετικά), γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε η σούπα σου να γίνει ακόμα πιο λεπτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζωμό κοτόπουλου.
  5. Μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω topping της επιλογής μας.

ipop.gr