Για τα κεκάκια με Ferrero Rocher

  • 1 κουτί ‏έτοιμο μείγμα για κέικ σοκολάτας από σούπερ μάρκετ
  • 12 ‏σοκολατάκια Ferrero Rocher
  • 1 φλιτζ. ‏βούτυρο
  • 3 φλιτζ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζ. ‏Nutella
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 3 κ.σ. ‏κρέμα γάλακτος πλήρης (προαιρετικά)
  • ‏θρυμματισμένα σοκολατάκια Ferrrero

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Ετοιμάστε μια φόρμα μάφινς.
  2. Ετοιμάζεται το μείγμα για κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Γεμίζετε το 1/4 της φόρμας με το μείγμα που ετοιμάσατε και κατόπιν βάζετε ένα σοκολατάκι Ferrero στη μέση. Στη συνέχεια ρίχνετε και άλλο από το μείγμα έως ότου καλύψετε τα 3/4 της φόρμας. Ψήνετε για 25 λεπτά περίπου.
  3. Παράλληλα φτιάχνετε το γλάσο: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και απαλό. Στη συνέχεια προσθέστε τη nutella, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν η κρέμα σας είναι πηχτή προσθέστε την κρέμα γάλακτος (μία κ.σ. τη φορά) ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
  4. Όταν τα κεκάκια σας έχουν κρυώσει, με έναν κορνέ απλώστε την κρέμα πάνω από κάθε κεκάκι και γαρνίρετε με τα θρυμματισμένα Ferrrero.

foodmaniacs.gr