Για τα μπισκότα θα χρειαστείτε:

  • 3/4 του φλ ‏βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ‏ζάχαρη
  • 1 ‏αυγό
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλια
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 2 1/4 του φλ. ‏αλεύρι γοχ
  • 1 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1/4 της κ.γ. ‏αλάτι

Για το γλάσο θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. ‏βούτυρο
  • 4 φλ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 2-3 κ.σ. ‏γάλα/νερό
  • 2-3 σταγόνες ‏πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προσαρμόστε την δοσολογία και προσθέστε ανάλογα για πιο έντονο χρώμα)
  • ‏διακοσμητική βρώσιμη τρούφα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175° C και απλώνεστε σε δυο ρηχά ταψιά λαδόκολλα.
  2. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 3-4 λεπτά. Προσθέστε το αυγό ,την βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ τοποθετείτε τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε. Έπειτα τα προσθέστε στα υγρά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα και μια πυκνή ζύμη.
  4. Φτιάχνετε μπαλάκια από τη ζύμη σε 3 μεγέθη:
    α) του 1 κ.γ.
    β) των 2 κ.γ.
    γ) των 3 κ.γ.
  5. Θα βγεί ίδια ποσότητα και για τα τρία. Τοποθετείτε τα μεσαία και τα μεγάλα μπισκότα στο ταψί και πιέζετε ελαφρά προς τα κάτω.
  6. Ψήνετε για 7-8 λεπτά.
  7. Τοποθετείτε τα μικρότερα μπαλάκια ζύμης στο άλλο ταψί και πιέζετε ελαφρά προς τα κάτω. Ψήνετε για 5-6 λεπτά και μετά αφήστε τα για 2-3 λεπτά εκτός φούρνου να κρυώσουν κι έπειτα μεταφέρετε με σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
  8. Περνάτε στη παρασκευή του γλάσου: Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη και αναδεύετε μέχρι να γίνει λείο.
  9. Προσθέστε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε ώσπου να έχετε την επιθυμητή απόχρωση.
  10. Γεμίζετε ένα κορνέ με το πράσινο γλάσο με μύτη σε σχήμα αστεριού.
  11. Παίρνετε 1 μπισκότο από κάθε μέγεθος. Απλώνετε γλάσο με το κορνέ στην επιφάνεια του μεγαλύτερου μπισκότου. Βάζετε πάνω του το μεσαίο μπισκότο το οποίο καλύπτετε εξίσου με γλάσο. Τέλος, καλύπτετε με το μικρότερο μπισκότο και πάνω σε αυτό βάζετε λίγο γλάσο και γαρνίρετε με διακοσμητική βρώσιμη τρούφα.

foodmaniacs.gr – delish