Για τις τρούφες θα χρειαστείτε:

  • 220 γρ. ‏μπισκότα ginderbread/κανέλας
  • 100-200 γρ. ‏τυρί κρέμα

Για την διακόσμηση θα χρειαστείτε:

  • 200-250 γρ. ‏λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • ‏σοκολατάκια για το καπέλο του χιονανθρώπου
  • ‏σοκολάτα σε σταγόνες (για τα κουμπιά και τα μάτια)

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν πούδρα.
  2. Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Έπειτα, με τα χέρια σας πλάθετε τρούφες σε 2 μεγέθη (1 μικρό κι ένα μεγαλύτερο).
  3. Τοποθετείτε τις τρούφες στην κατάψυξη να σφίξουν για 15-30 λεπτά.
  4. Στο σημείο αυτό παίρνετε 1 μικρή και μια μεγάλη τρούφα(η μεγάλη από κάτω) και της ενώνετε με οδοντογλυφίδα.
  5. Βουτάτε κάθε «χιονάνθρωπο» στην λευκή σοκολάτα και φροντίζετε να καλυφθεί εξ ολοκλήρου.
  6. Βάζετε κατά μήκος στην κάτω πλευρά τα κουμπιά σοκολάτας και από πάνω τα μάτια του χιονανθρώπου.
  7. Αν θέλετε πέρνετε φοντάν σε πορτοκαλί χρώμα , σχηματίζετε έναν κόνο και φτιάχνετε την μύτη του.
  8. Τέλος, βάζετε ένα σοκολάτακι στην κορυφή που θα παριστάνει το καπέλο.

foodmaniacs.gr