Συστατικά
  • 150 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 125 γρ. νερό
  • 150 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • αμύγδαλο ωμό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε σε μία κατσαρόλα το κακάο με το κορν φλάουρ.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό και το σιρόπι αγαύης ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί το κακάο με το κορν φλάουρ και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα μας.
  • Ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους στο μείγμα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα (προαιρετικά)
  • Μεταφέρουμε σε ποτηράκια και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα.
  • Σερβίρουμε με το ψιλοκομμένο αμύγδαλο.

akispetretzikis.com