Συστατικά
  • 440 γρ. γαρίδες μικρές προβρασμένες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 120 γρ. παξιμάδι τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 40 γρ. ούζο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη τριμμένο προαιρετικά
  • 2 κ.γ. γλυκάνισο προαιρετικά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

 

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένα ομοιογεννές μείγμα.
  • Πλάθουμε ομοιόμορφα μικρά κεφτεδάκια 1 εκ. σε διάμετρο.
  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα πλατύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά που το έχουμε γεμίσει κατά 1 εκ. σε ύψος με ελαιόλαδο το οποίο έχει φτάσει τους 180ο C θερμοκρασία.
  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας γυρνώντας τα που και που ώστε να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα από το λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε αμέσως.
Tip
Συνοδεύουμε με σκορδάτη σάλτσα μαγιονέζας και σαλατούλα με αγγουράκι!
akispetretzikis.com