Συστατικά
  • 100 γρ. κινόα
  • 300 γρ. νερό
  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 1 στικ κανέλας
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • φράουλες
  • μούρα
  • πεκάν
  • φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την κινόα και το νερό.
  • Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και μαγειρεύουμε την κινοά για 10 λεπτά.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πράσινο και το κόκκινο μήλο σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Μεταφέρουμε τα μήλα στο τηγάνι και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά για να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε ένα στικ κανέλας και 2-3 φέτες από το τζίντζερ.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και το υπόλοιπο τζίντζερ τριμμένο.
  • Αφαιρούμε την κινόα από τη φωτιά, τη σουρώνουμε, την ξεπλένουμε κάτω από το νερό και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αφαιρούμε τα μήλα από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και το τζίντζερ από το μείγμα και μεταφέρουμε τα μήλα στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε την κινόα, το εκχύλισμα βανίλιας, κανέλα σε σκόνη, το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φράουλες, μούρα, πεκάν και δυόσμο.

akispetretzikis.com