Για τους καροτοκεφτέδες θα χρειαστείτε

  • 7 ‏καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
  • 2 ‏κολοκύθια τριμμένα
  • 1 ‏μέτριο ξηρό κρεμμύδι
  • 1 ‏αυγό
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ‏τριμμένη φρυγανιά
  • 3/4 φλιτζ. του τσαγιού ‏κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
  • 1/2 ματσάκι ‏δυόσμο ή μαϊντανό
  • ‏αλεύρι (για το αλεύρωμα)
  • ‏αλάτι, πιπέρι
  • ‏σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το ντιπ γιαουρτιού θα χρειαστείτε

  • 200 γρ. ‏στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.γ. ‏τζίντζερ
  • 1/2 ‏σκελίδα σκόρδο
  • ‏αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα καρότα, τα καθαρίζετε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη μαζί με τα κολοκύθια. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά.
  2. Στη συνέχεια τα στύβετε μέσα στις παλάμες σας και τα ρίχνετε σ’ ένα βαθύ μπολ. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
  3. Προσθέτετε το αυγό, το τυρί, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Ανακατεύετε με τα χέρια σας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμη φρυγανιά.
  5. Το τοποθετείτε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα. Βάζετε σ’ ένα ρηχό πιάτο αλεύρι.
  6. Πλάθετε με το μείγμα κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους και τα αλευρώνετε. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει.
  7. Τηγανίζετε τους καροτοκεφτέδες στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
  8. Τους τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε χλιαρούς και γαρνίρετε με κλαδάκια δυόσμου ή μαϊντανού και το ντιπ γιαουρτιού.

Για το ντιπ γιαουρτιού

  1. Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν αλοιφή.

foodmaniacs.gr