Υλικά:

  • 220g αλατισμένα φιστίκια, χωρισμένα
  • 1 φλιτζάνι (125g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας (25g) καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι (115g) αλατισμένο βούτυρο, κρύο και σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας (45ml) παγωμένο νερό
  • καραμέλα είτε σπιτική είτε αγορασμένη
  • 226g σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας (31 g) φυστικοβούτυρο
  • προαιρετικά: κομμάτια σοκολάτας, θρυμματισμένα φιστίκια και επιπλέον καραμέλα για την επικάλυψη.

Εκτέλεση:

Για τη κρούστα:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 177 ° C.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, ανακατεύουμε τα φιστίκια, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και αλάτι μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
  3. Προσθέτουμε τους κύβους βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε ψίχουλα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε αργά και προσθέτουμε τις 3 κουταλιές κρύου νερού.
  4. Πιέζουμε με τα χέρια τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα σκεύος για τάρτες. Εάν δεν έχεις ταψί για τάρτες, μπορείς να τρυπήσεις ένα σκεύος μερικές φορές με ένα πιρούνι.
  5. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Αφαιρούμε τη κρούστα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά καθώς προετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση:

Ανακατεύουμε την καραμέλα και 1 φλιτζάνι από φιστίκια μαζί. Αν δεν τη φτιάχνεις μόνη σου απλά ζέστανε την ελαφρώς για να μη κολλήσει. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τη κρούστα.

Για την επικάλυψη:

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σταμάτησε το φούρνο κάθε 15 δευτερόλεπτα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει ομοιόμορφα.
  2. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τη στρώση καραμέλας.
  3. Γαρνίρετε προαιρετικά με σοκολάτα και φιστίκια.
  4. Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο, ακάλυπτη, για 2-3 ώρες.

ipop.gr