Για τα μπισκότα θα χρειαστείτε:

  • 2 1/4 του φλ. ‏αλεύρι
  • 2 κ.γ. ‏κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 3/4 του φλ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 του φλ. ‏καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ‏αυγό
  • 1 κ.γ. ‏βανίλια
  • 1 1/2 φλ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C και απλώνετε λαδόκολλα σε 2 ταψιά. Τα αφήνετε τα στην άκρη.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύετε κι αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το βούτυρο , την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη. Αναμειγνύετε ώσπου να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Προσθέστε το αυγό , τη βανίλια κι ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε το μείγμα με το αλέυρι και ανακατέχτε μέχρι να μην υπάρχουν στέρεα σημεία στο μείγμα.
  6. Ενσωματώστε τη σοκολάτα σε σταγόνες.
  7. Μετρήστε τη ζύμη σε δόσεις 1/2 φλιτζανιού. Θα βγουν περίπου 6 jumbo μπισκότα.
  8. Τα πλάθετε ώστε να έχετε 3 σε κάθε ταψί.
  9. Ψήστε 1 ταψί τη φορά για 17-18 λεπτά. Θα είναι μαλακά ακόμα κι όταν βγουν από τον φούρνο. Αφήστε τα για 5-10 λεπτά στο ταψί για να κρυώσουν.
  • Για να φουσκώσουν τα μπισκότα σας όπως πρέπει φροντίστε το βούτυρο και το αυγό σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου !

 

  • foodmaniacs.gr
  • centercutcook