Για τα σοκολατάκια καρύδας θα χρειαστείτε:

  • 3 φλ. ‏flakes άγλυκης καρύδας
  • 1 φλ. ‏λάδι καρύδας λιωμένο
  • 1/4 του φλ. ‏σιρόπι σφένδαμου ή γλυκαντικό της επιλογής σας
  • 1-2 φλ. ‏σοκολάτα σε σταγόνες

Εκτέλεση

  • Απλώνετε σε ένα ρηχό ταψί (20×25 cm) λαδόκολλα κι αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα υλικά κι ανακατεύετε καλά.
  • Ρίχνετε το μείγμα σας στο ταψί που έχετε ετοιμάσει. Βρέχετε τα χέρια σας λίγο και πιέζετε προς τα κάτω. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να σφίξει.
  • Μόλις σφίξει κόβετε σε μερίδες και επανατοποθετείτε στο ψυγείο.
  • Λιώνετε την σοκολάτα σε σταγώνες και βουτάτε κάθε σοκολατάκι ξεχωριστά μέχρι να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Επαναλαβάτε μέχρι να τελειώσουν τα σοκολατάκια.
  • Αφήνετε στο ψυγείο να σταθούν και απολαμβάνετε !
  • Για μια λεπτή επικάλυψη σοκολάτας χρησιμοποιείστε 1 φλ. κουβερτούρας. Για πιο παχιά επικάλυψη 2 φλ. κουβερτούρας.
  • Κρατήστε τα σε αεροστεγές σκεύος σε θερμοκρασία δωματίου.

foodmaniacs.gr-