Για τα κριτσίνια με τυρί θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ‏βούτυρο (μαργαρίνη)
  • 3 ‏αυγά (τους κρόκους στη ζύμη και τα ασπράδια για να αλείψουμε τα κριτσίνια)
  • 200 γρ. ‏φρέσκο γάλα
  • 1 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 κ.γ. ‏ζάχαρη
  • 2 πακετάκια (από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, συνολικά 50γρ.) ‏μαγιά νωπή
  • 3 φλιτζ. ‏ηλιέλαιο
  • ‏Σουσάμι ή κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα, έτσι ώστε να γίνει χλιαρό.
  2. Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και τη ζάχαρη.
  3. Λιώνετε το βούτυρο.
  4. Σε μια κούπα βάζετε το αλεύρι και κάνετε μια φώλια στη μέση. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υγρά (το βούτυρο, τους 3 κρόκους, το γάλα με τη μαγιά και το ηλιέλαιο) και τα ρίχνετε στο αλεύρι.
  5. Προσθέτετε το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
  6. Παίρνετε λίγη-λίγη ζύμη και πλάθετε μακρόστενα μπαστουνάκια. Τα τοποθετείτε σε ταψί, που έχετε καλύψει με λαδόκολλα.
  7. Αλείφετε με ένα πινέλο το καθένα, με το ασπράδι των αυγών, και τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή κεφαλοτύρι.
  8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 περίπου λεπτά στον αέρα πάνω-κάτω. Γίνονται εξαιρετικά!

foodmaniacs.gr-mageirikikaisintages.blogspot.gr