Για την κολοκυθόπιτα θα χρειαστείτε:

  • 2 τριμμένα ‏Κολοκυθάκια
  • 1 ψιλοκομμένο ‏Πράσο
  • 1 ψιλοκομμένο ‏Κρεμμύδι ξερό
  • 1 ψιλοκομμένη ‏Πιπερια πράσινη
  • 2 ‏Αυγά
  • 200 γρ τριμμένα ‏Κεφαλογραβιέρα ή κασέρι
  • 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος ‏Άνηθος
  • 6 κουταλιές σούπας ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές σούπας ‏Ελαιόλαδο
  • ‏Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένετε και τρίβετε τα κολοκύθια,τα στύβετε καλά να φύγουν τα υγρά τους.
  2. Ψιλοκόβετε το πράσο,τον άνηθο,την πιπεριά και τρίβετε τα τυριά.
  3. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτετε το πράσο και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά σας εκτός από το αλεύρι ,προσθέτετε και το σοταρισμένο κρεμμύδι με το πράσο, τα ανακατεύετε όλα μαζί και σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη ζύμη.
  6. Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί και αδειάζετε μέσα το μείγμα σας.
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνετε λίγο να κρυώσει κι έτοιμη για σερβίρισμα.