Συστατικά
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. κακάο
  • 345 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • ⅓  κ.γ. κάρδαμο σκόνη
  • 500 γρ. μπισκότα βρώμης

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
  • Σε μία φόρμα για κέικ 28 εκ. βάζουμε μεμβράνη στον πάτο της και αφήνουμε στα πλαινά της φόρμας η μεμβράνη να προεξέχει  για να καλύψουμε στη συνέχεια τον κορμό μας.
  • Σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο.
  • Όταν λιώσει αποσύρουμε και προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
  • Αφήνουμε για 1 λεπτό και με ένα σύρμα χειρός ομογενοποιούμε.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το κακάο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το κάρδαμο.
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, σκεπάζουμε με την μεμβράνη και πατάμε καλά με τα χέρια μας.
  • Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε με λευκή κουβερτούρα λιωμένη και ξύσμα πορτοκάλι.