Για τα τρουφάκια με nutella θα χρειαστείτε

  • 200 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρας
  • 120 ml ‏κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 300 γρ.nutella
  • 120 γρ. ‏φουντούκια

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τη σοκολάτας σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρόλι ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, χωρίς να έλθει σε σημείο βρασμού την αποσύρετε από τη φωτιά, τη ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και την αφήνετε χωρίς να ανακατέψετε για 2 λ.
  2. Στη συνέχεια τη χτυπάτε καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Προσθέτετε σε 2 δόσεις τη nutella, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνετε πλήρως και ένα μια ομογενοποιημένη λεία κρέμα. Βάζετε τη κρέμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες περίπου ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί.
  3. Εν τω μεταξύ ψιλο-θρυμματίζετε τα φουντούκια σας σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Όταν το μείγμα της nutella,σταθεροποιηθεί, το πλάθετε με τα χέρια σας σε τρουφάκια, (θα βγουν 16 τρουφάκια περίπου).
  4. Τα βουτάτε στο μπολ με το ψιλο-θρυμματισμένα φουντούκια και τα γυρίζετε απ” όλες τις πλευρές μέχρι να καλυφθούν καλά απ” όλες τις πλευρές τα τρουφάκια με τα φουντούκια. Διατηρούνται στο ψυγείο.

foodmaniacs.gr –  sintayes.gr